Is mijn jurk al schoon?
 

Trouwjurk reinigen of stomen na de bruiloft, tips & tricks!

 

Je wilt er waarschijnlijk nog niet aan denken. Dat jouw droomjurk, die je zo zorgvuldig hebt uitgezocht en waar je zoveel mooie herinneringen aan hebt, dat die voor jaren de kast in verdwijnt. Oh no! *shocking* Voor je hem in de kast te hangt, of (tijdelijk) op een mannequin plaatst, zorg er dan wel voor dat je hem zorgvuldig laat reinigen. En nee, dat doe je niet bij de eerste beste stomerij op de hoek, maar bij een professional. Die heeft namelijk al talloze jurken behandeld en weer als nieuw gemaakt. Een erg delicaat proces waarbij je rekening moet houden met de verschillende stofjes, bewerkingen, details en verschillende lagen. Hoe dat precies in z'n werk gaat en waarom het echt een must is lees je hieronder!

 

 

Trouwjurk na de bruiloft

Veel bruiden kunnen na al die maanden nog geen afstand doen van hun mooiste bezit. Het liefst zou je hem dagelijks dragen als pyjama of gewoon op zondag als huispak, toch?! Die beauty verdient het gewoon om nog even aanbeden te worden. 

Wil je jouw jurk na de grote dag nog een keertje dragen? Hieronder een aantal ideetjes wat je kunt doen met je jurk.

  • De meest voorkomende is toch wel een trash the dress shoot. Dit kun je op het strand doen, in het bos in de modder of beschilder je jurk met (water)verf.
  • Je kunt je trouwjurk ook laten vermaken, bijvoorbeeld tot een cocktail jurk die je weer aankunt bij jullie 1-year anniversary. Heb je gekozen voor een toffe two-piece dress, dan kun je deze ook doordragen na de bruiloft.
  • Heb je meerdere vriendinnen die ook getrouwd zijn? Dan is het hartstikke leuk om een vriendinnen fotoshoot te doen in jullie trouwjurken.
  • Je trouwjurk is gemaakt van prachtig materiaal, wat je prima nog een keer kunt hergebruiken. Van het kant kun je bijvoorbeeld accessoires maken (een headpiece), het satijn kan gebruikt worden voor een doopjurk voor jouw mini me. En het zijde kun je gebruiken voor een clutch en dat eventueel laten verven.
  • Je kunt je jurk natuurlijk ook verkopen, maar ja dat is toch rete-zonde?

Je trouwjurk reinigen na de grote dag

Of je er nu nog iets geks mee gaat doen of er gewoon eindeloos naar gaat staren, het is superbelangrijk om je bruidsjurk te laten reinigen na je trouwdag. Vaak zie je sporen van de vuile grond, vlekken van het eten of van de drank, zeker wanneer je flink hebt gehost met een wijntje in je hand.

Maartje van Puress Bruidsmodereiniging vertelt ons waarom het nou zo belangrijk is dat je dit professioneel laat doen. Waarschijnlijk denk jij alleen maar aan de pegels die je ook kunt gebruiken voor de bruiloft, maar bruidsmodereiniging is écht een specialisme en elke cent waard!

Professionele reiniging is heel erg belangrijk

"Iedere trouwjurk die binnenkomt, kijken we na op vlekken of beschadigingen. We letten goed op de verschillende stoffen en materialen die zijn gebruikt. Afhankelijk van deze inventarisatie, kiezen we de juiste reinigingsmethode. Dit is nodig omdat er in veel bruidsjurken geen reinigingslabel aanwezig is en er onvoldoende info is over hoe de jurk te reinigen. Hierdoor loop je een groot risico op het smelten van pailletten en kraaltjes of op het krimpen van de stof", aldus Maartje.

"Wij reinigen ieder onderdeel van je trouwjurk apart en verwijderen waar nodig applicaties die later weer zorgvuldig worden teruggeplaatst. Het is dus echt handwerk, alles wordt met zorg voor de jurk gedaan. We hebben hiervoor onze eigen kwaliteitsnormen opgesteld, waardoor we 100% garantie geven op het reinigen van jouw trouwjurk. Zelfs de moeilijkste vlekken kunnen wij behandelen door onze jarenlange ervaring. En heb je geen zin in de rompslomp met je jurk? Bij ons kun je de bruidskleding online aanmelden als je het wilt laten reinigen. Het wordt dan gratis opgehaald en na de reiniging thuisgebracht op een moment dat het jullie uitkomt."

 

 

Je bruidsjurk is je kindje

 

Dit bedoel ik natuurlijk niet letterlijk, maar jouw wedding dress een kledingstuk dat je met zorg behandelt, waar je emotionele waarde aan hecht. Bovendien heeft ze ook een flinke duit gekost! Bespaar dus vooral niet op het reinigen, het hoort gewoon bij je begroting. Dit geldt trouwens ook voor het trouwpak van je lover en je bruidsaccessoires.